ZGODOVINA TABORJENJ ŠALEŠKE ZVEZE TABORNIKOV

Od leta 1959 do vključno leta 1966 smo taborniki ŠZT menjavali taborne prostore. Tako smo taborili na naslednjih lokacijah:
- 1959 leta Pobrežje ob Savinji
- 1960 leta Šobec pri Bledu.
- 1961 leta Šobec pri Bledu.
- 1962 leta Vinica.
- 1963 leta otok Hvar-Stari trg.
- 1964 leta otok Hvar-Stari trg.
- 1965 leta Bohinj, Naklova glava-gozdna šola.
- 1966 leta Bohinj, Naklova glava-gozdna šola.
- 1967 leta naprej Ribno pri Bledu.

V Savudriji smo začeli taboriti leta 1977.
With the establishment of two scout centers the real development of scouting in the Šaleška valley began. The unsuspected shift of scouting was reflected in the numbers of scouts (in recent years as many as 260 in one round of camping). Later we improved the infrastructure (kitchen, saloon, toilets) and equipment for implementation of programs. In the year 2017 we celebrated our 50th year of operation of the Scout Center in Ribno and 40 years of operation of the Scout Center in Savudrija. Nesluten premik taborništva se je pokazal v številu taborečih (zadnja leta celo 260 v eni izmeni) in vedno boljšemu tehnično (kuhinja, saloon, sanitarije) bivalnemu,sanitarno higienskemu standardu vključno z vsemi športnimi objekti, čolni, srfi za vodne aktivnost in ostalo opremo za izvajanje programov .
Letos (2017) praznujemo 50 let delovanja skavtskega centra v Ribnem in 40 let delovanja skavtskega centra v Savudriji.

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.