RIBNO ŽE OD LETA 1967

Peter Krapež in Dušan De Costa sta bila prva tabornika iz Šaleške doline, ki sta stopila na tisto jaso, kjer taborniki iz ŠZT taborimo še danes. Kako se pride do tja.....?

Za mostom levo, po cesti z nešteto luknjami do pravljice. Taborniki ji rečemo Ribno... In na tej magični jasi lahko vsak spozna, kaj pomeni biti tabornik. Predstavljamo Vam naš taborni prostor, ki stoji na najlepši jasi zraven majhne vasice, ki se imenuje Ribno. Ta vas pa je oddaljena le 5 km od našega znanega turističnega bisera z imenom Bled. Otroška razigranost, nepokvarjena hudomušnost, iskriva iskrenost, iskrica v očeh in vse skupaj zavito z veliko mašno pozitivne energije srečamo v Ribnem. In to je taborništvo.

Avtobus nas vsako leto pripelje do Ribnega, od tod pa moramo peš preko Save Bohinjke na taborni prostor. Prtljago nam pripeljejo s kombijem, ki nam vsak dan v tabor pripelje svežo hrano. Taborni prostor je dobro urejen saj imamo poleg zidane kuhinje in urejenih sanitarij tudi saloon pri Črnem psu.

Taborjenje na enem prostoru seveda ima svoje prednosti in slabosti. Edina slabost je ta, da taboriš vedno na istem prostoru, drugih krajev po Sloveniji pa ne spoznaš. Vendar pa prednosti odtehtajo. Taborni prostor z leti dodobra spoznaš, tako da točno veš, katere so njegove prednosti in pomanjkljivosti, veš tudi, kako lahko okolico izkoristiš za svoj program ne glede na vreme. Poleg tega se tabor nahaja na obronkih Jelovice ki daje neslutene možnosti za izvajanje programa preživljanja v naravi in daljših izletov. Na dlani imamo Pokljuko in celoten Triglavski narodni park.

Najbolj pomembno pa je, da se z veseljem vračaš na mesto, kjer si se vsako leto imel prav lepo, kjer si spoznal nove ljudi in stkal trdna prijateljstva.

Tako smo se v vseh teh letih naučili, kako izkoristiti svoj taborni prostor. Ob vstopu v tabor je narejen vhod, ki ga še vedno gradimo. To je ogromna lesena zadeva, ki predstavlja dva tipi (indijanska) šotora (mišljena sta kot stražarnica in prostor za predstavitev zgodovine tabora in rodu), med njima pa je kozolec. Skratka, mešanje taborništva oz. skavtizma in pristne slovenske kulture.

Omeniti moramo še kuhinjo, kjer pripravljamo okusno hrano, ki vsem povrne še kako potrebno energijo, pa umivalnico z WC-ji in tuši, ne smemo pa pozabiti na Saloon pri črnemu psu. Taborni prostor krasijo še izviren sten čas, čisto nov tipi, največji totem v Sloveniji in jambor, ki nima ne konca ne kraja.

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.